Pieterpad 6e etappe: Schoonloo – Kibbelkoele

19,8 km 4 uur 20 minuteen

We korten de volgende etappes wat in. De originele etappe is namelijk 23 km, en mijn grens ligt zo ongeveer op 20 km max. Dus we besluiten om van Schoonloo naar de Kibbelkoele te lopen en wel op 16 augustus 2020.

Deze keer zetten we de fietsen bij het eindpunt, in het bos, zodat we rustig terug kunnen fietsen naar het beginpunt. Ceasar gaat dus niet mee, wandelen en daarna nog een stuk teruglopen naast de  fiets is een te grote uitdaging voor ons ouwe besje.

Het is een uitzonderlijk mooie dag, temperatuur van 28 graden en een heerlijke zonnetje, wel wat te warm om te wandelen, maar dat realiseren we pas als we al op pad zijn. Gelukkig geven de bomen in het bos verkoeling. En Drenthe betekent natuurlijk Hunebedden! Ook komen we langs de Papeloze kerk, een bijzonder hunebed waar diensten werden gehouden zonder dat er een priester (“paap”) bij aanwezig was. Mooi fenomeen en bijzonder om te zien.

Helaas aan het einde geen restaurant, dus we slaan de beloofde borrel en borrelplank maar over…