Pieterpad 5e etappe: Rolde – Schoonloo

19,3 km, 4 uur 30 minuten

We lopen een keertje op een zaterdag in plaats van een zondag! Op 25 april 2020 lopen we de etappe van Rolde naar Schoonloo. Al een keer eerder wilden we deze etappe lopen, we waren al onderweg naar de start locatie toen het begon te regenen en de voorspelling ook niet echt beter was. Dus toch maar rechtsomkeert gedraaid en naar huis gegaan…. het moet wél leuk blijven!

 

Enfin, we parkeren weer één auto bij het eindpunt en de andere bij het beginpunt en beginnen met wandelen. Ook deze route voert wederom over de hei en door het bos over het Gasselterveld en het Drouwenerveld. Een prachtig gebied en we hebben wederom geluk met het weer. Het is voor ons een redelijk bekend gebied omdat we vaak meegedaan hebben aan Hike and Seek. We hebben dus nog wel eens de neiging om weg te duiken in de bosjes en sloten 🙂 

We zitten (helaas) midden in de Corona crisis en lockdown, dus ergens een kopje koffie met taart nuttigen zit er niet in. En ook geen borrel met bittergarnituur aan het einde van de wandeltocht… maar, onderschat onze lieve kinderen niet! We krijgen bij thuiskomst een menukaart in handen gedrukt en kunnen uitzoeken wat we willen. Op ons eigen buitenterras op de veranda wordt het vervolgens geserveerd en we geven deze borrelplank een dikke tien!