Pieterpad 4e etappe: Zuidlaren – Rolde

18,1 km, 4 uur 24 minutern

Op zondag 26 januari 2020 beginnen we aan onze vierde etappe van het Pieterpad, van Zuidlaren naar Rolde. We rijden deze keer met twee auto’s, laten eentje bij het eindpunt en rijden door naar het beginpunt.

We beginnen in Zuidlaren op de brink, en lopen richting het voormalige psychiatrische centrum Dennenoord, een prachtige locatie met mooie gebouwen. Kan me wel voorstellen dat je tot rust komt daar.

Als snel lopen we het dorp uit en in het gebied van de Drentsche Aa. Een mooi afwisselend gebied van heide en bos, en natuurlijk met de Drentsche Aa als riviertje kronkelend door het gebied. In het eerste het beste restaurant bij de Gasterse Duinen nemen we een kopje koffie met een lekker stukje gebak. Dat hebben we alvast verdiend.

Even verderop mogen honden niet mee door de Gasterse Duinen en dus loop ik een andere route met Ceasar dan Sander, die gaat wel de hei over. Zo nu en dan zwaaien we naar elkaar…

Het zonnetje schijnt lekker trouwens! We lopen verder over het Balloërveld, ook een prachtig natuurgebied, het is echt genieten! En dan lopen we zo door de akkers Rolde binnen en kijken nog even bij Hunebed D17 en D18.

In Rolde zit het voor ons welbekende café Hofsteenge waar we afsluiten met een biertje, wijntje en een bittergarnituur. Niet veel maar we geven het een 7.

Als we thuis zijn komen we erachter dat we op magische wijze het boekje kwijtgeraakt zijn… Waarschijnlijk ergens op de auto neergelegd en helaas niet in de tas gestopt.