Hoe het begon

We hebben een ambitieus plan, het lopen van een etappe van de Via de la Plata in Spanje (Sevilla naar Mérida). Maar, voordat we de vliegtickets boeken, wil ik eerst een training doen zodat ik zeker weet dat ik dat aankan. Last van mijn voeten, last van blaren, last van m’n knieën, last van m’n heupen en last but not least (haha) last van mijn rug… Dus al met al wel wat pijntjes die eerst overwonnen moeten worden voordat ik een meerdaagse tocht van zo’n 150 km aankan. We besluiten om dan samen het Pieterpad te gaan lopen. De voorbereidingen beginnen bij mij altijd meteen met het uitzoeken van de route, het aanvragen van het gps bestand bij de stichting en het kopen van de routeboeken, in dit geval tweedehands via Marktplaats. De voorpret begint met het inlezen. Interessant om over de historie van de route te lezen, maar ook over de roemruchte geschiedenis van je eigen provincie.